[...] i to w każdym posiłku, mogą posłużyć: jaja kurze, mięso, ryby. Nabiał spożywamy najlepiej w niewielkich ilościach, bądź wcale. Ogółem: Płatki owsiane - cukier Jaja kurze - białko i tłuszcz Orzechy - tłuszcz I to może wystarczyć. Zamieniamy poszczególne składniki w każdym dniu tygodnia by nam się dieta nie znudziła (dietę układamy na cały [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] suplementację, warto zastanowić się nad tym, co wybrać? Pierwsze na co powinniśmy zwrócić uwagę to suplementy, które właśnie uzupełniają nasze braki w diecie: tj. białko – inne nas nie dotyczą, bo redukujemy, nie powinniśmy więc szprycować się gainerami czy “carbo”, które zawierają duże ilości węglowodanów. Innym preparatem, który [...]
[...] (szczupłych) ludzi, spowodowało nieświadome spożywanie większej ilości kalorii niż zwykle, Co więcej, spożywany tłuszcz jest magazynowany wydajniej niż węglowodany czy białko (chociaż wiem, że są różne skrajne opinie na ten temat). Zmniejszenie liczby spożywanego tłuszczu jest prostym sposobem na zmniejszenie liczby przyjmowanych kalorii, [...]
Witam Pisze w pewnej b.waznej dla mnie sprawie . Od dlugiego czasu zmagam sie z powaznymi Bolami Barkow - wczesniej nic nie bylo mi w stanie pomoc , lekarz , rehabilitacja itd ... Do mometu az Sprobowalem GLUKOZAMINY z Olimpu ... i moje dolegliwosci calkowicie ustapily na dlugi czas ... No wlasnie na Dlugi czas , ale z kolei jakies 2 tyg temu , [...]
W stanie zdrowia średni poziom cukru we krwi na czczo wynosi ok. 100mg% (mg/100ml). Przeliczając tę wartość na całkowitą objętość krwi i płynów pozakomórkowych wynoszącą średnio ok. 10-15 litrów, łączna ilość cukru krążącego po krwi wynosi ok. 10-15 gramów Widzimy więc, że po spożyciu posiłku zawierającego np. 100g węglowodanów organizm musi sobie [...]
[...] i po treningowych, im później tym liczba węglowodanów w posiłkach powinna ulegać zmniejszeniu. 3. W ostatnim posiłku nie jemy praktycznie węglowodanów jest to posiłek białkowy, mówię "praktycznie", ponieważ nawet w chudym twarogu takie się znajdą (mało, - ale zawsze coś). 4. Przed treningiem należy zjeść dużą ilość węglowodanów [...]
[...] zewnątrz. Są to liczne związki organiczne; mające w cząstce co najmniej 1 grupę aminową (NH2) i jedna grupe karboksylową (COOH). 23 aminokwasy to składnik białek (aminokwasy białkowe), ok. 150 innych (aminokwasy niebiałkowe) występują głównie u roślin i drobnoustrojów , np. allicyna; są substancjami macierzystymi pewnych hormonów, witamin i in. [...]
Mam juz dosc ciaglych pytan na temat jak zwiekszyc swoj wyskok, w tym temacie postram sie Wam opisac kilka waznych aspektow dotyczacych treningu skocznosci. No to jedziem fiaciorem Pierwsze systemy treningowe zostaly specjalnie stworzone dla profesjonalnych sportowcow, ktorymi opiekowal sie sztab lekarzy, fizjoterapeutow, dietetykow i [...]
[...] odżywiania, jakie produkty powinniśmy wyeliminować z codziennego życia, a jakie uwzględnić? Każdy prawie produkt zawiera jakieś substancje ważne dla naszego organizmu; białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik, witaminy, minerały, a nie które odgrywają głównie rolę alkalizującą (warzywa). Jednak sposób obróbki produktu, sposób w jaki on jest [...]
[...] min. Później jem posiłek po treningowy. Czyli ryż brązowy, pierś z kurczaka oraz warzywa. Znany i lubiany zestaw Kolacja Główny składnik ostatniego posiłku przed snem jest białko np. mięso z dodatkiem małej ilości oliwy z oliwek. Czasami jem też jajecznica z pomidorem lub twaróg półtłusty. Przed snem stosuje Fitmax BCAA + Cytrulina. W Piątek [...]
[...] na kg masy) aby uzupełnić straty glikogenu, np. banany, carbo, miód, wafle ryżowe, sok. Wieczorem należy unikać już węglowodanów, a na ostatni posiłek przed snem spożyć samo białko, np. odzywka, chudy twaróg, białka jaj, tuńczyk w sosie własnym. W jednym posiłku starać się nie spożywać więcej niż ok. 40g białka. Oto przykładowa dieta: 1. Płatki [...]
[...] ilość tych związków. Odżywki Białkowe Białko stanowi 90% bezwodnej masy ciała, czyli łatwo dojść do wniosku, że organizm ludzki składa się głownie z wody i białka. To białko kształtuje wszystkie cechy morfologiczne i motoryczne człowieka. Jak wyżej pisałem odżywki nie zastąpią nigdy prawdziwego jedzenia najlepiej dostarczać białko z diety [...]
[...] - jest to, aby spożywać ‘czyste’ kalorie, unikać wysoko-przetworzonych produktów zawierających duże ilości cukrów , spożywać wysokiej jakości, dobrze przyswajalne białko i zdrowe tłuszcze, takie jak tłuszcze wielo-nienasycone i jedno-nienasycone, spożywając tłuszcze trans w minimalnych ilościach Czyli nasza dieta powinna bazować na [...]
[...] idea jest taka, aby spożywać ‘czyste’ kalorie, unikać wysoko-przetworzonych produktów zawierających duże ilości cukrów , spożywać wysokiej jakości, dobrze przyswajalne białko i zdrowe tłuszcze, takie jak tłuszcze wielo-nienasycone i jedno-nienasycone, spożywając tłuszcze trans w minimalnych ilościach. Dużo warzyw, owoców, wody i błonnika. [...]
[...] ruchomymi zawiasami, wiązaniami peptydowymi. Dzięki wiązaniom peptydowym aminokwasy w określonych białkach mają możliwość przemieszczania się między sobą, co umożliwia białkom geometryczne zmiany kształtu nadające im dużą ruchliwość. Powyższe zjawisko pozwala białkom pełnić w ludzkim organizmie różnorodne funkcje. Aminokwasy [...]
[...] zabezpieczają mięśniową glutaminę, aminokwas, który pomaga systemowi immunologicznemu oraz rozrostowi mięśni. Inne zalety tłuszczu: 1) Tworzą spalający tłuszcz i budujący białko hormon wzrostu 2) Prostaglandyny uwrażliwiają mięśnie na anaboliczne działanie insuliny-pierwszorzędny hormon transportujący składniki odżywcze. No i mała rada: staraj [...]